Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

Pstrąg wyszedł na medal. Jest soczysty, maślany i rozpływa się w ustach.

Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym

1 pstrąg

2 duże łyżki masła

1 ząbek czosnku

sól

papryka słodka

pół cytryny

Oczyszczoną rybę natrzeć solą z każdej strony. Ząbek czosnku rozetrzeć i wymieszać razem z masłem. Rybę od środka natłuścić masłem czosnkowym, włożyć 2 plastry cytryny. Zawinąć w folię aluminiową, pozostawiając górę odkrytą. Nadmiar wody wyparuje i ryba nie będzie taka mokra. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 180 st. Pod koniec pieczenia, posypujemy pstrąga papryką czerwoną. Skórka zrobi się chrupiąca i nabierze ciekawego wyglądu. Podawać z cytryną i masłem.

 

 

Przepisy z tych kategorii

Łosoś w zielonej herbacie – Warsztaty na Święcie Herbaty.
6

Łosoś w zielonej herbacie R…

Mico Mico
Olive and flour

Dobre spaghetti z warzywnym sosem
1

Dobre spaghetti z warzywnym so…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Spaghetti z kalafiorem i czosnkową kruszonką
1

Spaghetti z kalafiorem i czosn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Schab w sosie pomidorowo-śmietanowym
1

Schab w sosie pomidorowo-śmiet…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Pyszne kotlety ziemniaczane z curry i marchewką

Pyszne kotlety ziemniaczane z…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Gulasz ziemniaczany
2

Gulasz ziemniaczany

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Przepisy z tych kategorii

Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi
3

Piernikowe tiramisu z powidłam…

food² food²
Food Square

Pierogi makówki

Pierogi makówki

food² food²
Food Square

Paszteciki z mięsem z ciasta twarogowego
2

Paszteciki z mięsem z ciasta t…

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Gefilte fisz - pulpeciki z karpia w galarecie

Gefilte fisz - pulpeciki z kar…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Sałatka z łososiem, pomarańczami i orzechami
1

Sałatka z łososiem, pomarańcza…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Zawijaniec z kiszoną kapustą i grzybami

Zawijaniec z kiszoną kapustą i…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku