Smaczne wiosenne szybkie danie z brokuła z dodatkiem sadzonego jajka. Do tego pyszny ziołowy sos z suszonymi pomidorami i bazyli . Potrawa prawie bez tłuszczu, lekka i syta.
Wiosna to czas porządków, zwiększenia aktywności fizycznej i zmiany diety na lżejszą. Sałatki to jedno z najlepszych niskokalorycznych rozwiązań o tej porze roku, tym bardziej, że po zimie każdy z nas tęskni za smakiem warzyw innych niż korzeniowe typu marchewka, seler i ziemniaki.
Wiosna na dobre się zadomowiła, moja propozycja będzie wiosenna. Kulki mięsne zna sałacie rzymskiej z sosem czosnkowym. Danie jest bardzo lekkie, robi się szybko, szczególnie polecam osobom które liczą kalorie
Dzisiaj prosty przepis na schab gotowany w ziołach. Będzie smakował do pieczywa, oraz do obiadu. Wg. mnie to najprostszy sposób na zdrową, domową wędlinę. Wystarczy gotować mięso dwa razy po 15 min i po tym czasie otrzymamy gotową wędlinę
Dziś przygotowałam pyszną dietetyczną zupę. Co prawda zwolenniczką zup nie jestem. Z zup wybieram mięso. Byłam bardzo ciekawa smaku z uwagi na ilość składników ich dobór.Zupa wyszła genialna w smaku, dietetyczna pyszna wspaniała. Jednym słowem to był strzał w 10.
Jeśli szukacie pomysłu na niebanalnie podany, lecz niskokaloryczny obiad, to kolorowe, warzywne „spaghetti” na pewno się Wam spodoba. W połączeniu z rybą daje wartościowy, bogaty w białko, witaminy i błonnik posiłek, który nie tylko świetnie wygląda, ale i super smakuje :)
W upalne dni przeważnie nie chce się nam jeść nic gorącego i 'konkretnego', dlatego ten lekki chłodnik jest idealny na takie właśnie dni. Smak ogórka i pomidora doskonale się razem przeplatają, a do tego krewetki, które uwielbiam... :) Jeśli i Wy jesteście fanami krewetek i chłodników, polecam przepis do wypróbowania :)
Lekka i aromatyczna sałatka z fasolki szparagowej, jest bardzo zdrowa dlatego powinniśmy ją jadać jak najczęściej, puki sezon na nią trwa. Zawiera dużo witamin i składników odżywczych oraz fosfor, potas... a także błonnik, który wspomaga układ trawienny. Polecam
Ogórek obok kapusty i buraka to najpopularniejsze warzywo w Polsce.Wiekszosc z nas uwielbia mizerie.Warto pokusic sie jednak o male urozmaicenie i przyrzadzic je na inny sposob.
Nie wszyscy wiedzą, że kiszona kapusta to prawdziwa bomba witaminowa i ma wręcz cudowną moc. Jest bogatym źródłem wielu witamin i związków mineralnych, które oczyszczają nasz organizm z nadmiaru wolnych rodników, oraz działają wzmacniająco na nasz układ odpornościowy. Oprócz tego kapusta posiada bakterie probiotyczne, które działają osłonowo na nasz układ pokarmowy. Kiszona kapusta ma bardzo mało kalorii, a przy tym jest bardzo sycąca.