Sałatka z kapusty pekińskiej
Prosta sałatka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem i pestkami dyni. Można dodać do niej sos winegret lub jogurtowy. Czasami dodatkowo dodaję kukurydzę konserwową. Polecam jako dodatek do różnego rodzaju mięs i wędlin:))
Składniki
- 6 liści kapusty pekińskiej
- 1 ogórek pokrojony w kostkę
- 1/2 papryki czerwonej lub żółtej pokrojonej w kostkę
- 1/2 filiżanki pestek dyni pociętych na małe kawałki
- sos winegret lub jogurtowy
Z liści kapusty usuwam twarde środki i kroję na małe kawałki. Dodaję paprykę, ogórek i pestki dyni. Całość doprawiam sosem winegret lub jogurtowym (zamiast sosów, na szybko można dodać sos zrobiony z trzech łyżek jogurtu naturalnego i dwóch łyżek majonezu. Smacznego!!!