Wykorzystanie jagód do upieczenia maślanych bułeczek jest rzeczywiście znakomitym pomysłem, ale można tak postąpić także z innymi owocami np. kwaskowatymi porzeczkami.
Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny sernik na zimno , który swoim smakiem przypomina znanego chyba wszystkim i lubianego drinka mojito. Słodki , a zarazem miętowy … lekki , kremowy …. po prostu pyszny!
Jakiś czas moja córka była na diecie bezglutenowej i w tym czasie wypadły jej urodziny. Bez tortu obyć się nie mogło i trzeba było kombinować. Tak oto powstał migdałowy-malinowy tort bezglutenowy. Bardzo smaczny tort !
Naprawdę jest to jeden z najlepszych tortów jakie kiedykolwiek zrobiłam! Nie jest za słodki dzięki malinom, wszystkim smakuje, jestem pewna, że Wam też zasmakuje. Polecam!
Przepyszne, półkruche ciasto z wykorzystaniem dużej ilości dojrzałych, śliwek węgierek, pod kokosową, różową, bezową chmurką, która swój kolor zawdzięcza dodatkowi kisielu.
Naprawdę nie przesadzam, te jagodzianki są najlepsze!:) Przetestowałam kilka przepisów na bułeczki z jagodami, wszystkie były pyszne, ale ten odpowiada mi najbardziej. Jagodzianki są idealne, mięciuteńkie, rozpływające się w ustach, kolorujące język i zęby. Uwielbiam ! :)
Od dawna miałam ochotę zrobić to ciasto. Dwukolorowe, z kwaskowatymi śliwkami i słodką kruszonką, a do tego z marcepanem i orzechami... Przyznacie sami, że brzmi to nadzwyczaj kusząco ;) I do tego ta nazwa!
Na długi weekend przygotowałam lekkie, niemal biszkoptowe ciasto z jabłkami. To drugi przepis ze starego bloga, który cieszył się dużą liczbą wejść. Lubię ciasta proste, które można przygotować z małej ilości składników.
To ciasto smakuje świetnie, od dawna nie jadłam tak pysznego wypieku. Jest bardzo delikatne z lekkim posmakiem limonki. Podałam je z borówkami oraz posypałam wiórkami kokosowymi. Teraz, kiedy pogoda za oknem nie jest ciekawa, z pewnością poprawi humor :)