Wyszła z tego pożywna, różowa jaglanka, którą można serwować zarówno na śniadanie, jak i na deser. Już nie mogę doczekać się lata, kiedy będzie można ją zrobić ze świeżymi owocami!
Jeśli zaprzyjaźniliście się już z masłem orzechowym to zapewne nie będę musiała Was zbytnio nakłaniać do wypróbowania tego przepisu na przepyszne kulki mocy, to fit słodycz, której nie musicie się obawiać.
Często, kiedy w torebce zostaje końcówka mąki, mniej oczywistej do pieczenia gofrów np. gryczanej, kokosowej lub ryżowej, wykorzystuje ją właśnie do przyrządzenia gofrów w zdrowszej, bezglutenowej wersji. Gofry gryczane pachną i smakują orzechowo, są bardziej sycące i pożywne od gofrów z mąki pszennej.
Kotleciki ryżowe z dodatkiem cukinii to bardzo smaczny sposób na upłynnienie ogrodowych plonów. Moja cukinia niestrudzenie obdarowuje nas swoimi owocami i bardzo dobrze, bo jest niezwykle zdrowa i super łatwa do zagospodarowania w kuchni.
Moje dzieci je uwielbiają, w sumie ja też tyle, że one wola na słodko, ja wybieram wersję wytrawną. Od dość dawna nie przyrządzam tradycyjnych naleśników z mąki pszennej.
Jeśli lubicie na śniadanie placuszki, to mam dla Was taką zdrową propozycję. Placuszki są bezglutenowe i bez cukru. Jako dodatek banany i miód, żeby choć troszkę je osłodzić.
Ciasteczka są kruche, na bazie pestek dyni i słonecznika. Najlepsze na drugi, trzeci dzień. Bardzo proste w przygotowaniu. Jak pestki będziecie mielić dłużej, to będą bardziej gładkie, ja zostawiłam mniej zmielone.
Tym razem zapraszam na pyszne bezglutenowe i bezlaktozowe pancakes z owocami!
Ja zajadałam je z jeżynami, Wy śmiało możecie dodać swoje ulubione.
Pancakes są delikatne, lekkie i niesamowicie smaczne.
(...) Posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym i z całą pewnością będą się po nich oblizywać rownież ci, którzy na diecie bezglutenowej wcale nie są.
Pierogi to nie tylko ciasto, ale też farsz. Lubie eksperymentować na tym polu i odchodzę czasem od tradycji. Zaskakuję tę część rodziny, która należy raczej do tradycjonalistów. W tym roku wielkiego szaleństwa nie ma, bo pierogi są dość tradycyjne z kapustą i grzybami. Małym urozmaiceniem smakowym jest dodatek suszonych żurawin.
Ciasteczka słonecznikowe, które skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Są absolutnie genialne, w smaku przypominają słonecznikową chałwę. Aż trudno uwierzyć, że tak wygląda dieta. Są wspaniałą przekąską w III fazie diety. Ciastka bez glutenu, bez cukru posmakują na pewno wszystkim. Bardzo proste i szybkie do przygotowania.
Chlebek bananowy to przepis dla wszystkich miłośników bananów (albo tych, co nie lubią, jak są już brązowe i chcą je smacznie spożytkować). Ja należę raczej do tych drugich. Gdy banan przestaje być zielony, to moje zaiteresowanie nim drastycznie spada z każdym dniem, haha. Ale właśnie czasami specjalnie zostawiam dużą kiść, aby stała się dojrzała i w momencie, w którym już straszą wyglądem, robię z nich najlepszy bananowy chlebek.
Dziś na blogu zagości, obiecane ostatnio, brownie z malinami. Jest, jak to brownie, bardzo czekoladowe, ale maliny lekko przełamują czekoladę swoim smakiem – połączenie bardzo udane :)
Nie uwierzysz jak szybko możesz przygotować sobie taki pyszny chlebek. Smakuje równie dobrze z dodatkami słodkimi jak i wytrawnymi. Nie potrzebujesz mąki, więc jest bez glutenu, lekki i mięciutki nawet dwa dni po upieczeniu.