Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym bezglutenowe

Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym bezglutenowe




Zdjęcie - Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Amerykański naleśnik może zaspokoić poranną potrzebę zjedzenia czegoś pysznego. A do tego mnóstwo witamin, energii i błonnika, bez cukru i glutenu.
1/5 szklanki mąki gryczanej pełnoziornistej
szklanka mleka bez laktozy/ roślinnego/wody
2 dojrzałe banany
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka nasion chia
syrop klonowy do polania/ miód/ syrop z agawy/ daktylowy

Składniki na ciasto miksujemy. Smażymy równe naleśniki na złoto.


Zdjęcie - Naleśniki amerykańskie z syropem klonowym bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów