Dzisiejsza moja propozycja, to smażone, chrupiące kawałeczki tofu z sezamem, na aromatycznej, surówce z czerwonej kapusty. Muszę przyznać, że całość smakuje obłędnie! Lekko, smacznie i pożywnie:)
Dziś mam dla Was przepis na samo zdrowie ;)
Połączenie kaszy jaglanej z fasolą adzuki i aromatycznymi przyprawami tworzy fantastyczną całość!
Takie burgery / kotleciki są świetnym pomysłem zarówno jako wkładka do bułki, jak i składnik do obiadu.
Polecam!
Bardzo prosty sposób na pocieszające jedzenie, przygotowanie zajmie nam zaledwie kilka minut, a fakt posiadania miski pełnej jesiennych, słodkich warzyw z prostym sosem musztardowym, daje poczucie swoistego bezpieczeństwa. Jesień to doskonały czas na proste dania z wykorzystaniem samych warzyw, ich smak jest na tyle bogaty, że nie wymagają specjalnej oprawy.
To bardzo prosty i nie wymagający wysiłku przepis na pieczonego bakłażana. Pesto z orzechów i kolendry nie tylko jest smaczne, ale i bardzo ładnie się prezentuje. Danie warte zrobienia.
Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ( na prawdę przepyszne! ) kotleciki z kalafiora.
Dodatek aromatycznych przypraw sprawia , że są niesamowicie smaczne … i zarówno starszy jak i młodszy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!
Najczęściej jadamy brukselkę z masełkiem i bułką tartą. Dziś bułkę tartą zastąpiły orzechy włoskie,a smak zaostrzył i podkreślił dodatek zmiazdżonego ziela angielskiego z gałką muszkatałową. Koniecznie spróbujcie tak przyprawionej brukselki,bo jest pyszna.
Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie łatwe, szybkie danie, które jest fajnym pomysłem na podwieczorek albo kolację na ciepło.
Kukurydza z dodatkiem aromatycznych przypraw, podana u mnie w placuszkami z ciecierzycy tworzy fenomenalną całość!
Polecam!
To jeden z moich ulubionych przepisów na dyniowy przysmak. Prosty i smaczny. Upieczoną dynię można podawać z dodatkiem pieczywa jako samodzielny posiłek lub wykorzystać ją do przygotowania innych dań.
Czerwona kapusta,zwana też modrą to środkowo - europejski klasyk. Wspaniały,energetyzujący swym kolorem i pyszny dodatek do obiadu. Szczególnie teraz w listopadzie, gdy na stołach króluje gęś jest wręcz niezastąpionym dodatkiem do wszystkich dań z gęsiny.
Po powrocie do domu Poczytałam trochę na temat kuchni norweskiej i natrafiłam na ziemniaczane "naleśniki", które bardziej nazwałabym podpłomykami. Robi się je bardzo szybko, przepis jest niezwykle prosty, a świeży podpłomyk cudownie smakuje z wędzoną makrelą, kiszonym i szczypiorkiem.
Dynia to doskonały zamiennik ziemniaków i mniej kaloryczn , przygotowuje się praktycznie sam i to w krótkim czasie. Robię go ze świeżym rozmarynem który nadaje mu niezwykłego smaku i aromatu a otarta skórka z cytryny nadaje świeżości - koniecznie musicie spróbować.
Spróbujcie, czy Wam będzie pasował taki dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska. Marchewki doskonale sprawdzą się na świątecznym obiedzie i w sezonie grillowym. Mniam!