Ryż zalewamy mlekiem mleka 2 razy tyle co ryżu . Gotujemy z dodatkiem cukru do smaku . Następnie odstawiamy pod przykryciem aż ryz wypije resztę mleka. Zostawiamy do przestudzenia. Z zimnego ryżu formujemy kulki . Posypujemy je cynamonem . Podajemy z tartym jabłuszkiem .
Kolejne ciasto z rabarbarem w roli głównej.Tym razem towarzyszy mu czerwona porzeczka.Te drobne soczyste kuleczki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Zawierają duże ilości witaminy C, potas, wapń i fosfor.
Jest bardzo smaczne i uzależniające, ale wg mnie najlepsze na drugi, a nawet trzeci dzień :) Mój sernik wyszedł taki nakrapiany, z kawałkami jagód..dopiero później doczytałam, że można było te jagody potraktować wpierw blenderem i wtedy kolor byłby intensywniejszy.
Brownie z czerwoną konserwową fasolką zamiast mąki. Lekkie i wilgotne (zapewne za sprawą jogurtu naturalnego!). Mało słodkie. Do tego masa śmietanowo - serowo - czekoladowa i kajmak czekoladowy. Takie ciacho podałam na niedzielny deser i nikt nie domyślił się co tam tak naprawdę się znajduje!
Przed wyjazdem (...) nie udało mi się zrobić ciasta z czereśniami jednak kiedy wróciłam okazało się, że wciąż jeszcze są, piękne i dorodne. Dlatego dzisiaj zapraszam na pyszne, ucierane ciasto z czereśniami i migdałową nutą.
W tym roku serca i podniebiebia blogerów podbija sernik z gotowanym budyniem. Wiedziałam, że go zrobię, nie sądziłam tylko, że tak szybko ale jak się dostało 2 kg wiejskiego sera trzeba było go jakoś zagospodarować.
Gdy maliny są zmiksowane wlewamy śmietanę 30 % i dalej ubijamy . Następnie wlewamy lody do kieliszków ,w kazdy kieliszek wkładamy patyczek do lodów . Zamrażamy .
Ukrainka to miodowe, delikatne ciasto przekładane budyniowo - maślanym kremem. Pyszne! Robiłam je po raz pierwszy dwa tygodnie temu i nawet kawałeczek nie ostał się do zdjęcia.
Trochę obawiałam się, że twaróg i śliwki mogą być za kwaśne - nic bardziej błędnego. Ciasto wyszło bardzo delikatne, a słodka okrasa idealnie komponowała się z całością. Autorka przepisu proponuje podawać knedle na ciepło z lodami waniliowymi, ja podałam je tylko z tą cudowną orzechową okrasą.
Dostałam kobiałkę malin i nie chciałam, żeby się zmarnowały więc zrobiłam to ciasto. Porządnie czekoladowe, z budyniem i pachnące malinami smakowało wspaniale. Ciasto robi się szybko, trzeba tylko wcześniej ugotować budyń. Bardzo polecam:)
Lato w tym roku było wspaniałe, gorące i z utęsknionymi, wymarzonymi wakacjami. Niestety dni robią się coraz chłodniejsze i powoli przyjdzie nam się z nim żegnać. Idealną propozycją na takie pożegnanie będzie ciasto z najpopularniejszymi w tym okresie owocami. Delikatny i puszysty sernik z dodatkiem słodkich śliwek, z pewnością zadowoli każdego łasucha.
Pewnie wiecie, że uwielbiamy jagodzianki, chyba równie mocno, jak serniki :).(...) Nie mogłam wytrzymać, musiałam je upiec ;). Są genialne: mięciutkie drożdżowe ciasto z mnóstwem jagód i twarożkiem.
Smaki powinny przypaść do gustu nawet najbardziej wybrednego degustatora, bo przecież banany doskonale łączą się z czekoladą. Tort jest naprawdę mocno czekoladowy bo oprócz masy czekoladę zawierają także blaty.
Dzisiejsze ciasto jest najzwyklejsze w świecie bo jest to kruchy spód, zwykły budyń, owoce i kruszonka. Ale w całości smakuje wspaniale, zwłaszcza połączenie kwaśnego agrestu z budyniem. Bardzo polecam:)