Indie w miseczce.Khitcherie tak zaskakuje połączeniami smaków i różnorodnością, jak Indie właśnie. Słodawo – pikantne. Aromatyczne.Bardzo rozgrzewające.
Od dawna miałam ochotę na taką zapiekankę, bo na zdjęciu w książce wyglądała bardzo zachęcająco, a poza tym byłam ciekawa czy te krakersy na wierzchu to dobry pomysł...No i okazało się, że bardzo dobry :)
Ponieważ nie przepadam za panierowanymi rybami, poszukałam trochę w necie, sprawdziłam stan mojej spiżarni i zabrałam się do dzieła. Wyszło przepyszne, odrobinę pikantne danie. Na pewno jeszcze nie raz do niego powrócę.
Makowiec to jedno z najpyszniejszych ciast jakie znam. Na świątecznym stole obowiązkowo być musi, ponieważ wszyscy za nim przepadamy. Nigdy nie wychodzi mi idealnie. Pęknie albo się rozrośnie, ale zawsze jest bardzo smaczny.
Co zrobić z wędzonym udkiem z kurczaka.Pewnie poprostu je zjeść.Ale jedno udko na trzy osoby to ciut za mało, a i nie ma nic fajnego w obgryzaniu go ot tak po prostu.Poszperałam w lodówce i wymyśliłam takna prędce sałatkę.
Na imprezkach czy spotkaniach towarzyskich przydają się takie czekadełka. Zanim ogarniemy się z daniami głównymi goście mogą sobie co nie co przekąsić.