Od dawna chciałam je zrobić, bo bardzo podobała mi się idea przygotowywania pieczywa na patelni. Nie myliłam się, że to świetny sposób! Nie trzeba długo nagrzewać piekarnika, a potem czekać, aż chleb się upiecze.
Na moim stole wigilijnym w tym roku królowały zdecydowanie makiełki czyli pokrojona bułka z masą makową. Na Wigilię zrobiłam, aż dwie wielkie miski i wszystko poszło w mig, pycha!
Znowu zaraziłam się biscottowaniem. Bardzo lubie aromat wydobywający się ze słoika lub puszki, w którym biscotti zdążyło juz sobie poleżeć kilka dni. Piękny zapach.
Świąteczne muffiny to opcja dla zabieganych, dla zapracowanych i dla tych którzy chcą poza tradycyjnymi ciastami mieć coś jeszcze. Nie mogą się nie udać :)
nie tak dawno temu pojechałam na szkolenie do Krynicy-Zdrój. szkolenie jak szkolenie, dało się przeżyć, acz bez rewelacji w kwestiach wiedzy, natomiast w kwestiach towarzysko-poznawczych - bdb. jednym z lepszych odkryć tego wyjazdu było piwo łemkowskie - czyli grzane piwo z przyprawami korzennymi i wiśniówką.
Miałam przeczucie, że ta sałatka może być pyszna i nie pomyliłam się. Nieco mdły brokuł w towarzystwie ostrej cebuli, chrupiącego słonecznika smakuje wspaniale ale to sos majonezowy z dodatkiem miodu nadaje tej sałatce niezwykłego smaku.