Dzisiaj proponuję kolejne, pyszne ciasto bananowe, tym razem z dodatkiem suszonej żurawiny. Bananowych wypieków raczej nie trzeba specjalnie rekomendować, chyba że ktoś jeszcze nie miał okazji spróbować tego smaku.
Jeśli ktoś chciałby spróbować jakiejś potrawy z kuchni japońskiej, a obawia się niezadowolonych pomrukiwań konserwatywnej kulinarnie rodziny, to to danie jest idealne na początek oswajania malkontentów z egzotyką. Yakitori to tradycyjna japońska potrawa i jeden z najsmaczniejszych sposobów na kurczaka.
Miękkie, puszyste drożdżówki ze słodkim nadzieniem to jedna z najsmaczniejszych rzeczy pod słońcem. Kiedy z piekarnika zaczyna wydobywać się aromat drożdżowego ciasta, nie mogę się doczekać końca pieczenia i z niecierpliwością kręcę się po kuchni, żeby w końcu wyciągnąć blachę pełną rumianych, pachnących bułeczek.
Tym razem inne krokiety, bo z farszem szpinakowym i żółtym serem, przepis według własnego pomysłu. Pierwszy raz robiłam i raczej nie skończy się na jednym razie. Krokiety są pyszne, bardzo lubię połączenie szpinaku z czosnkiem.
Jeśli chcecie przekonać sie jak świetnie pasuje imbir do kiwi i jabłek polecam Wam spróbowac tego koktajlu. Jest to moja zielona, orzeźwiająca propozycja na dzisiejszy, pięknie zapowiadający się dzień:)
Często na śniadanie lub kolację robię parówki z żółtym serem zapiekane w cieście francuskim. Bardzo proste w wykonaniu i szybkie danie, mi najlepiej smakują polane keczupem:-)
Najprostsze kruche babeczki z budyniem waniliowym i owocami. Bardzo delikatne i nie za słodkie, dosłownie rozpływają się w ustach. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne i czasochłonne, jak najbardziej polecam.