Granola krówkowo-czekoladowa

Granola krówkowo-czekoladowa
Zdjęcie - Granola krówkowo-czekoladowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Do chrupania. Do jogurtu. Do mleka. Do ciastek. Do ciasta. Do spróbowania i polubienia. Krówkowo-czekoladowa, ale nie za słodka. Pachnąca obłędnie.

Zaręczam, że zaczniecie ją wyjadać już podczas pzygotowywania. U mnie po samym przestudzeniu zniknęła spora część blachy - naprawdę trudno zapanować nad podjadaniem...

Zdjęcie - Granola krówkowo-czekoladowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • szklanka płatków (zwykle używam owsianych, ale tym razem na stanie były jęczmienne)
  • szklanka otrębów owsianych
  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca (lekko pokruszonych)
  • 1/2 szklanki kropelek czekoladowych lub kawałków czekolady
  • 1/2 szklanki siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki masy krówkowej
  • 1/4 szklanki miodu

A teraz skomplikowana receptura... Wszystkie składniki połączyć w misce, najlepiej dużą, drewnianą łyżką. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Równo rozprowadzić po całej blasze. Piec w piekarniku 30-40 minut, co jakiś czas mieszając (3-4 razy). Po przestudzeniu przechowywać w szczelnym pojemniku/puszcze.
*Kropelki/kawałki czekolady rozpuszczą się w piekarniku i oblepą całą mieszankę, pycha!

Zdjęcie - Granola krówkowo-czekoladowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów