Lekkie jak puch i delikatne jak mgiełka pączki z konfiturą wiśniową. Są, tak jak napisałam w tytule wyśmienite. Po prostu idealne. Tak dobre jadłam tylko u mojej mamy. Koniecznie wypróbujcie.
Bardzo lubię małe, apetyczne, kolorowe przystawki. Coś co możną wziąć do reki i zjeść w dwóch kęsach. Powinno to wyglądać atrakcyjnie dla oka i być równie ciekawe dla podniebienia. Nie za duże - tak by zaostrzyło apetyt przed głównym daniem. Zwykle takie małe cudeńka są czasochłonne i w dniu przyjęcia nie ma na to za wiele czasu.
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostu MUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam - i od tamtej pory Młoda moja, uprzednio średnio chętna do jedzenia mięsa przez ostatni rok z hakiem, zaczęła jeść mięsko.
Korzystacie czasem z przepisów na opakowaniach ? Ja co prawda rzadko , ale zdarza mi się. Jak na przykład ten tutaj przepis na rogaliki wzięłam z torebki po cukrze waniliowym ;-) I wiecie co , te najprostsze rozwiązania są czasem najlepsze.
Kruche, aromatyczne mięso, które z powodzeniem możemy podać na obiad z dodatkiem gotowanego makaronu i sosu pieczarkowego. Obie te cechy to zasługa trzydniowego leżakowania w soli i znakomitego majeranku
Kluski kładzione są idealne do różnego rodzaju sosów i mięs.Szybkie i proste w wykonaniu.Zamiast czekać az ugotują nam się ziemniaki,które najpierw trzeba obrać...polecam poniższy przepis na pyszne kluseczki.
Chrupiące, maślano-serowe rożki z jabłkami.W smaku podobne do ciasteczek francuskich.Tylko trzy składniki i jabłka.Ciasteczka te są bardzo łatwe w wykonaniu i takie pyszne.