CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI
Dziś zrobiłam pyszny biszkopt z jabłkami.Ciasto robi się bardzo szybko i łatwo.Idealne dla niespodziewanych gości;-)Jabłka można zastąpić innymi sezonowymi owocami.Piekłam już ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami - (zajrzyjcie TU)
Składniki:
5 sztuk jaj1 szklanka cukru1 szklanka mąki4 łyżki olejupół łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłekcukier puder do posypania
Jajka zmiksowałam z cukrem na puszystą masę.
Dodałam olej,mąkę i proszek do pieczenia.
Wszystko zmiksowałam i przelałam do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką.
Obrałam jabłka i pokroiłam je na cienkie kawałki.
Jabłka układałam na cieście.
Włożyłam ciasto do nagrzanego piekarnika i piekłam 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy przestygło, posypałam je cukrem pudrem.
Smacznego!