Piersi z kurczaka w Coli

Piersi z kurczaka w Coli
przepis:

3 piersi z kurczaka

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 czerwona papryka

300 ml Coli

250 ml Keczupu

sól, pieprz

Czosnek i cebule obrać i  drobno pokroić.

Paprykę umyć, usunąć pestki, błonki i pokroić w kostkę.

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (1cmx1 cm). Mięso posolić  i oprószyć pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim mięso. Dodać cebulę, czosnek i paprykę.

Chwile wszystko razem podsmażyć, a następnie dodać Colę wymieszaną z keczupem.

Doprowadzić do wrzenia i dusić  ok. pół godziny.

Zdjęcie - Piersi z kurczaka w Coli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów