Kluski kładzione

Kluski kładzione
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Kluski kładzione są idealne do różnego rodzaju sosów i mięs.Szybkie i proste w wykonaniu.Zamiast czekać az ugotują nam się ziemniaki,które najpierw trzeba obrać...polecam poniższy przepis na pyszne kluseczki.
Składniki:
  • 2 sztuki jajek
  • pół szklaniki wody
  • 200g mąki
  • sól do smaku
Jajka roztrzepałam w miseczce.
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dodałam szczyptę soli i mąkę.
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wlewałam wodę i mieszałam do uzyskania gęstej konsystencji.Ciasto powinno być na tyle gęste a zarazem lejące aby można je było nabierać łyżką.
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wrzucałam ciasto na osolony wrzątek.Kładłam małe porcje, maczając łyżkę we wrzątku.Pamietajcie,że kluski urosną.
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Gotowałam je około 3 minut.
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
W takiej formie są jak najbardziej gotowe do jedzenia.Ja miałam jeszcze sos z upieczonej wczoraj kaczki.Przepis na pieczoną kaczkę znajdziecie TUPodsmażyłam na nim kluseczki.
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Kluseczki były pyszne.Smacznego!
Zdjęcie - KLUSKI KŁADZIONE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów