To sushi robi się identycznie jak każde inne, z tym że smarujemy okarą cały płat nori. Inaczej nie chce się skleić. Okara jest mokra więc nie potrzeba do niej dodawać płynu, można ją ew. jeszcze trochę przyprawić np. sosem sojowym.
Podstawa mazurkow jest wyprobowane przeze mnie juz nie raz ciasto, ktore bardzo dobrze sie obrabia dzieki temu, ze jest elastyczne. Wypelnienie zas stanowi pomada smietanowa z dodatkiem barwnika spozywcznego.
Ubić białka z cukrem na sztywno. Dodać zmielone migdały i delikatnie połączyć z pianą. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiać do piany. Na koniec dodać rum i ponownie wymieszać delikatnie szpatułką.
Ciasto, którę chcę Wam dzisiaj pokazać, jest niesamowite. Jest fenomenalnym połączeniem rabarbaru i imbiru w bochenku przypominającym piernik. Niesamowite zestawienie. Do tego jest niezwykle mięciutkie, pulchne i pachnące. Bardzo polecam.