Spora część migdałów a raczej płatków migdałowych zostało mi z świąt.W przypływie fantazji, migdały posłużyły mi do polepszenia smaku kurczaka i walorów estetycznych.
Piersi pokroić w paski.Cebulę obrać,pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.Dodać pokrojone piersi i zapiec.Na koniec dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, marchewkę i kukurydzę.Doprawić solą i papryką do smaku.
Wszystkim wielbicielom połączenia mięsa z owocami polecam tego kurczaka. Mięso jest delikarne i soczyste, dzięki dodatkowi soku jabłkowego ma fajny posmak. Z ryżem smakuje wspaniale.
Ten przepis trafił w mój gust doskonałym połączeniem delikatnego mięsa kurczaka i ananasów. Wiele razy łączyłam mięso z tymi owocami ale tutaj dodatkową jeszcze dla mnie atrakcją były pomidory. Trochę się obawiałam jak to wszystko się skomponuje ale okazało się, że smaki znakomicie się połączyły.
Sposobów na kurczaka wypróbowałam już chyba tysiące a wciąż mam wiele nowych, ciekawych przepisów, które mnie bardzo nurtują. Dzisiaj proponuję dość znaną i popularną wersję kurczaka al'a KFC. Niezwykle chrupiąca panierka sprawia, że mięso przjemnie smakuje.
Są takie przepisy, których składniki już na wstępie gwarantują pyszny obiad. Należy do takich połączenie miodu i musztardy. Marynatę miodowo - musztardową wykorzystywałam już kilkakrotnie i za każdym razem był to strzał w dziesiątkę. Dzisiaj polecam udka pieczone w tej marynacie, która podczas pieczenia zamienia się we wspaniały sos.
Gdy zobaczyłam ten przepis wiedziałam od razu, że muszę go wypróbować, chociaż trochę się obawiałam tego sosu cytrynowego. Niepotrzebnie bo jest fantastyczny. Do tego ten świeży aromat szałwii. To danie mnie oczarowało. W dodatku jest takie proste i szybkie do przyrządzenia.Polecam wszystkim i życzę smacznego
Dzisiaj bardzo proste danie, z tradycyjnych składników, które zawsze mam w lodówce. Kurczak, pieczarki i ser łączą się wybitnie dobrze a uduszone wszystko razem w śmietanowym sosie, podane z podpiekanymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną smakuje po prostu po królewsku.
Prosty obiad, którym zawsze się posiłkuję, gdy nie mam ochoty na kuchenną krzątaninę. Kurczę pieczone. Często występowało na obiadach rodzinnych mojego dzieciństwa. Gdy zamieszkałam sama, to pierwszym moim samodzielnie wykonanym obiadem był właśnie kurczak.
Najszybszy sposób na przyrządzenie fileta z kurczaka to włożenie go do marynaty a następnie wrzucenie na patelnię. Taki obiad jestem w stanie zrobic nawet w ciągu bardzo pracowitego dnia.