Kurczak z migdałami

Spora część migdałów a raczej płatków migdałowych zostało mi z świąt.W przypływie fantazji, migdały posłużyły mi do polepszenia smaku kurczaka i walorów estetycznych.

Kurczak z migdałami

2 piersi kurczaka

2 garści płatków migdałowych

1 jajko

bułka tarta

sól, pieprz

olej

Mięso umyć i pokroić w paski. Doprawić solą i pieprzem. Rozetrzeć jajko widelcem. Każdy pasek mięsa maczać w jajku i bułce tartej a następnie obsypywać płatkami migdałowymi. Piec na rozgrzanym tłuszczu aż paluchy nabiorą złocistego koloru.

 

Przepisy z tych kategorii

Wątróbka w jagodowym sosie
4

Wątróbka w jagodowym sosie

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kurczę w słodko-pikantnej glazurze na chińska nutę
9

Kurczę w słodko-pikantnej glaz…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Kurczak z  rozmarynem
3

Kurczak z rozmarynem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM
8

KURCZAK Z WARZYWAMI W MLECZKU…

duszek duszek
Potrawy regionalne

KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ W MLECZKU KOKOSOWYM
6

KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ…

duszek duszek
Potrawy regionalne

kurczak z ananasem
4

kurczak z ananasem

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia