Kurczak pieczony w soku jabłkowym
 
            Wszystkim wielbicielom połączenia mięsa z owocami polecam tego kurczaka. Mięso jest delikarne i soczyste, dzięki dodatkowi soku jabłkowego ma fajny posmak. Z ryżem smakuje wspaniale.

Składniki:
- 12 kawałków kurczaka (podudzia lub skrzydełka)
- 4 szklanki soku jabłkowego
- 3 jabłka
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1/2 łyżeczki czerwonej papryki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 
sól 
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę. Mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sokiem, obłożyć owocami. Piec 45 minut. 
Pieprz, paprykę i cynamon wymieszać. Kurczaka panierować w przyprawach. Olej rozgrzać na patelni. obsmażyć mięso, posolić.
Smacznego:)
 
            