Trafiłam na szczęście na to danie w moim nowym nabytku, książce "Kuchnia indyjska" wyd. Publicat. Dzięki temu zrobiłam to pyszne, pikantne curry, które może być zarówno dodatkiem do czegoś, jak i samodzielnym daniem.
Niezwykle pyszny dżem z mojego ulubionego warzywa z pięknym aromatem wanilii. Ten zapach podczas przygotowywania rozchodzący się po kuchni coś wspaniałego a efekt smaku pyszności :-)
Mocno pomarańczowy, kwaskowy, nie za słodki. Kupne się chowają. Ponieważ cukinia jest całkowicie neutralna, więc przejmuje smak po 'pomarańczowych' dodatkach (galaretki, olejek i skórka); dodatkowo kwasek cytrynowy nadaje cytrusowego posmaku.
Zdecydowałam się na prostą, marokańską sałatkę z dodatkiem cukinii i sera feta, znalezioną na BBC Good Food, do której wprowadziłam minimalne modyfikacje. Sałatka jest smaczna, sycąca i łatwa do przygotowania :)
Cukinia w cieście to u nas hit sezonu zdecydowany i to od kilku lat. Najpierw było Mamo tylko nie cukinia w cieście, a teraz a kiedy będzie … i tak to jest z dziećmi :)
Fajny pomysł na cukinię jako warzywny dodatek do potraw kuchni azjatyckiej – zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Dość neutralna w smaku cukinia nabiera ciekawego aromatu sezamu, czosnku i imbiru. Bardzo smaczne połączenie, warto wypróbować :)
Niezwykle zdrowe i smaczne całoroczne warzywo jakim jest brokuł dzisiaj w wersji expresowej. Smaczny,chrupiący, naprawde super szybki i łatwy spsób przygotowania mam nadzieje zacheci Was do wypróbowania przepisu.