Do muffinek możemy dodać tylko odrobinę dodatków, możemy również "upakować" do nich naprawdę dużą ilość smakowitości, które będą dominować smakiem - wszystko zależy od naszej pomysłowości oraz preferencji smakowych.
Gofry niesamowicie lekkie i delikatne. Przyjemnie chrupiące z wierzchu, a w środku mocno napowietrzone. Ze słodkimi, lekko wyczuwalnymi kawałkami bananów.
Honeycomb to moim zdaniem taki odpowiednik czekolady z bąbelkami- z tym, że pachnący karmelem i absolutnie karmelkowo-twardy. To taki cukiereczek, pachnąca toffi tafla, która po połamaniu tworzy nieregularne miodowe kawałki.
Małymi kroczkami zbliżają się Święta. Jak co roku o tej porze zaczynamy przygotowania do tych najpiekniejszych dni w roku..... a ja jak co roku zaczynam od słodkich, miodowych pierniczków, z których znaczna część zawiśnie na choince.
Pierniczki wykrawane… szklanką i odręcznie :) leżą i 'odpoczywają'. Powstał z nich ładny stosik, za jakiś czas czeka nas ich zdobienie. Zobaczymy co z tego wyniknie… :)
Fantastyczne delikatne ciasteczka czekoladowe o konsystencji piernika. Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Migdały najlepiej nabyć w postaci sproszkowanej, jeżeli zamiast tego użyjemy płatków migdałowych, można je przed zmiksowaniem podprażyć lekko na suchej patelni.
Drożdżówki z serem gościły u nas na śniadanie ostatnio, a potem nawet kilka sztuk załapało się ze mną do pracy. Mało pracy a smakowity efekt, a przede wszystkim wiemy dokładnie co jest w środku :)