Ciasto oczywiście również nie wymaga pieczenia , dlatego nadaje się dla tych z Was , którzy nie lubią długo przesiadywać w kuchni. Chrupiące herbatniki przełożone delikatnym i niesamowicie smacznym kremem budyniowym napewno znajdą wielu wielbicieli! Zobaczcie jakie to proste!
Domowe, własnoręcznie przeze mnie zrobione, rurki z kremem, urzekły mnie całkowicie. Odpłynęłam, w czasy dzieciństwa, do znajomych smaków z przeszłości. Tak smakowały dawno temu rurki z kremem, które uwielbiałam.
Dziś mam dla Was kolejną , przepyszną wersję – z kisielową „pianą” i mnóstwem chrupiącej kruszonki, którą wręcz uwielbiam! Łatwe … szybkie … i jak zawsze niesamowicie smaczne!
Drożdżówki z serem gościły u nas na śniadanie ostatnio, a potem nawet kilka sztuk załapało się ze mną do pracy. Mało pracy a smakowity efekt, a przede wszystkim wiemy dokładnie co jest w środku :)
Właśnie zrobiłam domowy twaróg i zastanawiałam się nad jego wykorzystaniem - bo wyszedł naprawdę pyszny bardzo delikatny i padło na czekoladę w połączeniu z serem czyli sernikobronwies takie zwyczajne klasyczne z nutką piernika. Oj jak szybko się pojawiło tak jeszcze szybciej znikło :-)
Dzisiaj po tej dość długiej przerwie prezentuję przepis, który robiłam jakiś czas temu, ale uważam, że świetnie sprawdzi się na świątecznym stole obok makowca, czy piernika. Jeżeli lubicie niestandardowe serniki - jest to przepis dla was!
To ciasto kojarzące mi się z typowymi „imieninami u Cioci” i jest to wspomnienie nad wyraz miłe! Kruchy placek, pachnące cynamonem jabłka i piankowa warstwa słodkich białek.
. Jasna i ciemna masa serowa wzajemnie się przeplata , a polewa czekoladowa na górze jest dopełnieniem całości. Smakuje wręcz obłędnie … i nie tylko wielbiciele serników będą zachwyceni!
Lato kusi malinami, a ja kuszę tartaletkami. Połączenie białej czekolady i malin to połączenie idealne. Kwaskowate maliny i słodycz czekolady wzajemnie się równoważą. Tartaletki poza tym, że są pyszne, to jeszcze efektownie się prezentują. A przyżądzenie ich nie wymaga wiele czasu.
Ciasto z jabłkami lub szarlotka, dla mnie wszystkie ciasta jabłkowe są zupełnie wyjątkowe. W zależności od gatunku dodanych jabłek, za każdym razem smakują inaczej.