Jesienne bogactwo plonów pozwala nam cieszyć się cudownymi wypiekami, doskonałe szarlotki, ciasta z winogronami, śliwkami czy z gruszkami, oraz serniki dyniowe.
Dla osłodzenia pochmurnych, jesiennych dni proponuję Wam sernik z gruszkami. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które zapewne wielu z Was lubi. Zapraszam po przepis.
Pyszne i lekie ciasto, które smakuje cały rok. Dwie delikatne warstwy oparte na kakaowym biszkopcie. Sama nie wiem, która warstwa bardziej mi smakowała. Biała zawiera czekoladę więc jest słodsza a kawowa deliaktnie przełamuje jej smak. Całość doskonale skomponowana.
Leciutkie ciasto czekoladowe z kremowym serem, tworzy ciekawą kombinację smaków. Tutaj smaki idealnie się uzupełniają, a ciasto rozpływa się w ustach. To samo ciasto, można upiec na większej blaszce, wtedy ciasto będzie niższe, a serowe kleksy, nie będą się zlewać. Również ciekawie i smacznie. Ciasto długo utrzymuje świeżość, ale nie zdążycie się przekonać, ponieważ bardzo szybko znika
Nie sposób oderwać się od podjadania masy kawowej w czasie jej przygotowywania , nie sposób poprzestać na jednym kawałku gotowego ciasta, choć to bardzo syty deser! Ten smak to "poezja" nie tylko dla wielbicieli kawy. Połączenie smaku kawy z nutką cytrusową to naprawdę doskonała kompozycja!
Połączenie orzechów laskowych z czekoladą jest wyjątkowo udane. Całość smakuje bardzo przyjemnie. Podczas pieczenia w całym domu unosił się cudowny aromat i choćby dla niego warto skusić się na ten wypiek Rewelacyjna polewa z nutellą - z pewnością jeszcze do niej wrócę: świetnie smakowała i bardzo fajnie zachowywała się na cieście.
Dzisiejsze ciasto bananowe to chyba wersja dla zapracowanych. Nie licząc czasu, który spędziło w piekarniku to muszę przyznać, że powstało w błyskawicznym tempie. Nie wiem w jakim tempie będzie znikać, bo jest jeszcze gorące.
Ciasto polecam fanom biszkoptów i tym, którym potrzebne jest bezpieczne ciasto, które wszystkim będzie smakować. Nie zawiedziecie się. Poza tym wpisuje się w kanon modnych ostatnio naked cake; jeśli więc podążacie za trendami, upieczcie koniecznie!
Dzisiaj proste ciasto z budyniem jabłkowym na biszkopcie przykrytym bitą śmietaną, nam kojarzącą się, ze względu na okoliczności przyrody, ze śniegiem. Wypróbujcie, smakuje wybornie i fajnie prezentuje się na stole.