Jest naprawdę boski w smaku, a ta polewa z białej czekolady... Co tu dużo mówić, musicie wypróbować ten przepis ;)(...) Zmodyfikowałam go odrobinę, ale myślę, że efekt końcowy uzyskałam wręcz idealny :)
Ciasto lekko wilgotne, ale niezbyt ciężkie. Cudownie komponuje się z masą kremową. Oczywiście najlepsza jest na mascarpone czy innym dość tłustym białym serku, ale w wersji light zawsze możemy go podmienić na mielony twaróg. Ciacho najlepsze jest na drugi, czy nawet trzeci dzień po upieczeniu, gdy - niczym biszkopty w tortach - namięknie kremem.
Przepyszne babeczki z kruchego ciasta powleczonego od wewnątrz gorzką czekoladą, wypełnione wiśniowym nadzieniem, przykryte czapeczką z bitej śmietany i posypane startą czekoladą. Są tak delikatne i kruche, że niemal rozpływają się w ustach.
American cheesecake czyli przepyszny, delikatny, słodki, amerykański sernik. Sernik bardzo szybko znika z lodówki ponieważ jest genialny!!! Ciasto rozpływa się w ustach, jest bardzo słodkie i sycące ale i tak po pierwszym kawałku chce się więcej. Najlepiej smakuje z owocami (ja użyłam malin które idealnie pasują, ale można użyć różnych owoców, np. jagód, borówek lub truskawek).
Specjalistką od tego ciasta w naszej rodzinie jest moja starsza siostra. Ja robiłam je chyba ze dwa lub trzy razy. Wczoraj były imieniny mojego męża, który jest wielkim miłośnikiem tego ciasta, więc nadarzyła się ku temu okazja. Zrobiłam więc od razu dwie duże blachy.
Przepis ze starego zeszytu cioci , który od lat zajmuje honorowe miejsce w mojej kuchni! Ciasto ZAWSZE znika gorące prosto z piekarnika , bo nikt nie może się doczekac kiedy przestygnie! Niesamowicie miękkie … puszyste …. i dzięki dodatkowi jogurtu : niezwykle delikatne! Robi się je błyskawicznie i zawsze się udaje!
3 bit to ciasto bez pieczenia a więc zawsze wychodzi. Dużo pracy przy nim nie ma a pięknie wygląda i można oczarować zarówno domowników jak i gości. Ta wersja jest uproszczona – na „zwykłych” budyniach
Lekkie ciasto bez pieczenia, idealne na upalne czerwcowe dni. Zimna truskawkowo-rabarbarowa pianka smakuje naprawdę doskonale.(...) Ciasto jest nietrudne do wykonania, ładnie wygląda, a co najważniejsze... jest przepyszne! :)
Najlepsze jest w nich "zachowanie" masła orzechowego, które choć w założeniu miało być wypełnieniem muffinek, wędruje w górną część i tam się osadza bądź... eksploduje na wierzch i tworzy na górze liczne pęknięcia, przez które wylewa się na muffinkę. Pycha :)