Muffiny snickers – z karmelem i orzechami
- Składniki :
- ( 8 szt. )
- - mąka pszenna - ok. 120 g
- - cukier - 50 g
- - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- - sól - 1 szczypta
- - jajko - 1 szt
- - mleko - 75 ml
- - olej - 25 ml
- - olejek do ciast waniliowy - 1 łyżeczka
- - baton snickers - 1 szt
- Dodatkowo :
- - orzeszki ziemne niesolone - 100 g
- - masa krówkowa w puszce - 100 g
Obłędnie słodkie … niesamowicie kaloryczne … i cholernie pyszne!
Takie właśnie one są!
Ale gwarantuję Wam , że jak raz spróbujecie , tak już zawsze będziecie do nich wracac!
Pyszny karmel … delikatne ciasto … chrupiące orzeszki ziemne i rozpływające się w ustach wnętrze!
Jak tylko dostałam paczkę z bdsklep.pl , w której były orzeszki ziemne , tak odrazu wiedziałam do czego mi posłużą
Sposób przyrządzenia:
Do miski dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , solą i cukrem.
W drugiej umieszczamy wszystkie „mokre” składniki , czyli jajko, mleko, olej i olejek waniliowy.
Mieszamy do połączenia składników.
Mokre składniki dodajemy do suchych.
Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki.
Przygotowanym ciastem napełniamy foremki do 3/4 wysokości.
Pieczemy BEZ TERMOOBIEGU ok. 25 minut / 180C
( do suchego patyczka ).
Studzimy na kratce i dekorujemy:
- Szprycę lub rękaw napełniamy podgrzaną masą krówkową.
Wyciskamy na ostudzone muffinki.
Posypujemy orzeszkami.
Zajadamy!
Smacznego!