Tarta na kruchym cieście z kurczakiem w sosie pomidorowym i fetą to moja wytrawna tarta. Mogłabym ja jeść na okrągło i nigdy mi się nie znudzi Farsz można dowolnie modyfikować i dodać czarne oliwki czy cukinię. Doskonała na ciepło jak i na zimno. Polecam!
Obiecany przepis na wykorzystanie jogurtowego ciasta na tartę. Tym razem tartaletki z krewetkami w delikatnym sosie pomidorowym z fosteczkami fety. Dla mnie rewelacja.
Feta z pieczoną papryką oraz grillowanym bakłażanem marynowane w smakowym oleju Kujawskim czyli trzecia i ostatnia odsłona konkursu z Majanowym Pieczeniem. Doskonała propozycja do kanapek lub dodatków do dań mięsnych.
Sałatka z serem feta, mieszanką sałat, pomidorami świeżymi i suszonymi, kukurydzą i pieczonym burakiem…Eksplozja kolorów, którą wywołuje wiosnę Sałatka zdrowa, kolorowa i pełna smacznych dodatków. Idealna do każdego dania! Polecam gorąco!
Moja dzisiejsza propozycja, sałatka z ogórkiem, fetą, grzankami i miętą, na pewno będzie Wam smakować! Z prostych składników można przyrządzić coś całkiem oryginalnego i zaskakująco smacznego. Delikatny ogórek, chrupiący seler, słony ser, sycące grzanki i pachnąca mięta to wyjątkowo dobre zestawienie.
Ekspresowa w wykonaniu i naprawdę przepyszna. Lekka, kremowa i dzięki suszonym pomidorom niezwykle aromatyczna. Dzisiaj pasta w wersji zmodyfikowanej z dodatkiem fety.
Moje ostatnie odkrycie- pieczone buraki. Zajadam się nimi na ciepło i moim zdaniem, smakują dużo lepiej niż gotowane. Ich słodki smak bardzo dobrze komponuje się ze słoną fetą. Idealnie jakby była to oryginalna feta, ale dobry ser w typie lub ser kozi też się sprawdzą.
Ta sałatka z arbuzem i fetą jest idealnym daniem na ciepłe dni… lekka dzięki arbuzowi, zaspokajająca głód dzięki fecie, odświeżająca dzięki limonce, mięcie i pietruszce… No po prostu pyszna!
Przyznam, że nie znam osoby, która by nie ubiła arbuza, który jest niesamowicie odświeżający i zarazem kruchy. Proponuję bardziej wystawną, imprezową wersję mojej ulubionej letniej sałatki - wieża z fety, arbuza i bazylii.
Dziś mam dla Was kolejny przepis na naleśniki , ale tym razem w nietypowym wydaniu.
Połączenie uwielbianych przeze mnie naleśników ze szpinakiem , serem feta i suszonymi pomidorami tworzy fantastyczną całość , która swoim smakiem choć na chwilę przeniesie nas w okolice Toskani , gdzie takie pomidory mamy na wyciągnięcie ręki.
Coś fenomenalnego na aktualne upały. Ekstra orzeźwienie, pyszna sałatka prosto z południa Europy. Doskonale sprawdzi się na grilla z przyjaciółmi lub rodzinny piknik. Ojjj zapachniało wakacjami