Wieża z fety, arbuza i bazylii, czyli letnie orzeźwiające koreczki imprezowe
Przyznam, że nie znam osoby, która by nie ubiła arbuza, który jest niesamowicie odświeżający i zarazem kruchy. Proponuję bardziej wystawną, imprezową wersję mojej ulubionej letniej sałatki - wieża z fety, arbuza i bazylii.
Składniki:
- kawałek arbuza
- 1 opakowanie fety
- kilka listków świeżej bazylii Dodatkowo:
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
1. Pokrój fetę na drobne sześciany, około 1,5cm.Jeżeli chcesz usprawnić sobie pracę i szybciej przygotować tę orzeźwiającą przekąskę - użyj już pokrojonej fety w kubeczku.
2. Pokrój arbuza na sześciany wielkości fety.
3. Teraz przygotuj koreczki przebijając wykałaczką arbuza, listek bazylii i kawałek fety.
4. Od razu podawaj.
Smacznego!
Stopień trudności: Ilość porcji: 10 Czas przygotowania: 15min Tagi: arbuz bazylia Feta