Salsa z mango i awokado
Wyjątkowo pyszna salsa do dań kuchni hiszpańskiej. Przyznam, że właśnie dzięki niej przekonałam się do smaku awokado.
Salsa jest niesamowicie aromatyczna, bardzo odświeżająca. Znakomicie smakuje z grillowanymi warzywami, np. Faszerowanymi grillowanymi paprykami, jak również z mięsem. Stanowi niezastąpiony dodatek również do wspaniałych Quesadillas z wieprzowiną.
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 1 duże mango
- 1 duże awokado
- pół małej czerwonej cebuli
- pół czerwonej papryki
- 1 łyżka soku z limonki
- kilka listków świeżej kolendry
1. Mango i awokado obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki.
2. Drobno pokrój czerwoną paprykę.
3. Czerwoną cebulę drobno poszatkuj.
4. Wszytko skrop sokiem z limonki i posyp posiekaną kolendrą.Dla zaostrzenia smaku, można dodać 1 małą drobno posiekaną papryczkę chilli.
Smacznego!
Ilość porcji: x 4 Czas przygotowania: 10min