Salsa z mango i awokado

Salsa z mango i awokado

 

Zdjęcie - Salsa z mango i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wyjątkowo pyszna salsa do dań kuchni hiszpańskiej. Przyznam, że właśnie dzięki niej przekonałam się do smaku awokado.

Salsa jest niesamowicie aromatyczna, bardzo odświeżająca. Znakomicie smakuje z grillowanymi warzywami, np. Faszerowanymi grillowanymi paprykami, jak również z mięsem. Stanowi niezastąpiony dodatek również do wspaniałych Quesadillas z wieprzowiną.

Sposób przygotowania:

Składniki:

  • 1 duże mango
  • 1 duże awokado
  • pół małej czerwonej cebuli
  • pół czerwonej papryki
  • 1 łyżka soku z limonki
  • kilka listków świeżej kolendry

1. Mango i awokado obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki.

2. Drobno pokrój czerwoną paprykę.

3. Czerwoną cebulę drobno poszatkuj.

4. Wszytko skrop sokiem z limonki i posyp posiekaną kolendrą.Dla zaostrzenia smaku, można dodać 1 małą drobno posiekaną papryczkę chilli.

Smacznego!

Ilość porcji: x 4 Czas przygotowania: 10min

Kategorie przepisów