Słodko-kwaśne maleństwa, które są połączeniem moich ulubionych ciast- brownies i sernika.Upieczone w maleńkich babeczkowych foremkach są podzielne i dużo milsze dla oka, niż ciasto upieczone w dużej blasze.
Maślane, delikatne ciasto z cudowną, rozpływającą się w ustach warstwą słodziutkich truskawek. Proste w przygotowaniu a jednocześnie dość efektowne. Dodatkowo cudownie pachnie!!! Oprzeć się nie można :)
Lekkie Ciasto cytrynowe jest wilgotne, mięciutkie o wyraźnym cytrynowym smaku. Polecam je też na łatwość wykonania. Polane jest lukrem cytrynowo-pomarańczowym, który podkreśla smak ciasta i nadaje mu wilgotności.
Dziś sernik na zimno, z czekoladą i jeżynami. Połączenie nieco wytrawne, mocne i wyraziste. Poszukajcie na bazarku, na targu, a może na działce u znajomych jeżyn i zróbcie koniecznie. Macie swoje krzaczki z jeżynami ? To jeszcze lepiej, nie próżnujcie, idźcie zbierać. Na juto sernik będzie gotowy.
Miękkie i wilgotne ciasto jogurtowe, które przygotujemy dosłownie w kilka minut. Wystarczy wszystkie składniki dać do miseczki i wymieszać mikserem. Ciasto bardzo zyskuje na smaku, kiedy dodamy owoce, my najbardziej lubimy ze śliwkami, brzoskwiniami lub nektarynkami.
Świeże wiśnie drylujemy, wiśnie ze słoika odsączamy, zachowujemy ok 2 łyżki kompotu (...) Do miski miksera wlewamy roztopione masło, zachowany kompot jeśli używamy wiśni ze słoika, jaja i cukier puder, wszystko miksujemy...
Bardzo smaczne ciasteczka, które pojawiły się już na wielu kulinarnych blogach. Mocno czekoladowe, miękkie i cudnie pachnące. Przypominają trochę brownie. Dość łatwe w przygotowaniu. Masę na nie najlepiej przygotować dzień wcześniej i przechowywać przez noc w lodówce. Mocno schłodzone ciastka będą ładniej pękać i mniej rozlewać się na boki podczas pieczenia.
Pyszne i lekie ciasto, które smakuje cały rok. Dwie delikatne warstwy oparte na kakaowym biszkopcie. Sama nie wiem, która warstwa bardziej mi smakowała. Biała zawiera czekoladę więc jest słodsza a kawowa deliaktnie przełamuje jej smak. Całość doskonale skomponowana.
Pyszne, domowe pączki i to bez smażenia. Są rewelacyjne! Nie ma się przy tym wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam.
Faworki w wersji fit pieczemy w piekarniku zamiast w głębokim tłuszczu. Jest to z pewnością fajna alternatywa dla osób, które nie lubią smażonych chruścików lub po prostu dbają o linię, a mają ochotę na tłustoczwartkowe szaleństwo ;). Powiem tak - te faworki są smaczne, chrupiące, jednak bardziej suche niż tradycyjne.
Wypróbowałam go jakiś czas temu i muszę stwierdzić, że smak był równie ciekawy, co wygląd. Sernik okazał się nie za słodki, bardzo kremowy i delikatny, dzięki dodatkowi mascarpone. Całość wieńczyła przepyszna polewa, po którą z pewnością jeszcze sięgnę. Polecam.