Danie jest naprawdę smaczne, a do tego bardzo elegancko się prezentuje i z powodzeniem może być przyrządzony dla gości, na których chce się wywrzeć dobre wrażenie :)
Tuńczyka lekko odcedzamy z nadmiaru oleju na sitku i dodajemy do zimnego ryżu .Paprykę marynowaną odcedzamy z zalewy kroimy drobno dodajemy do ryżu. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki...
Mój ulubiony przepis na pstrąga. Danie jest niesamowicie aromatyczne i wyjątkowe. Pstrąg pieczony w piekarniku w zalewie miodowej z chrupiącymi migdałami. Idealne danie na jesień - delikatne i rozgrzewające...Koniecznie spróbujcie...przepyszne...
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć potraw z ryb. Nie przepadam za karpiem dlatego co roku przed świętami eksperymentuję, poszukując nowego, smacznego przepisu, na inne gatunki ryb. W tym miejscu chcę podzielić się z Wami bardzo prostym przepisem dzięki któremu wyczarujecie pyszne, pełne naturalnych aromatów danie. Oprócz tego, że jest kolorowe, cudnie pachnie i smakuje to przygotowanie go zabiera tylko 20 minut.
Musakę robiłam jeszcze latem i było to moje pierwsze samodzielne podejście do tej zapiekanki. Moja wersja jest kombinacją trzech przepisów znalezionych w sieci na blogach (...). Myślę, że wyszło całkiem smacznie.
Wyśmienita! Znakomita! Mogę o niej mówić w samych superlatywach. Jedna z najlepszych lazanii, jakie jadłam (a zjadłam ich już całkiem sporo ;)) Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. U mnie gości regularnie.
Każdy ma ulubione przepisy na kurczaka, mam i ja. I ostatnio do moich ulubionych przepisów na kurczaka doszedł kurczak ze śliwkami po cygańsku. Jak tylko przeczytałam składniki tego przepisu to pomyślałam, że potrawa musi smakowita i oczywiście się nie zawiodłam.
Te frykadelki tak naprawdę bardzo przypominają zawijane zrazy, tyle że robi się je z mielonego mięsa. To jeden z tych przepisów, do których lubię wracać, bo ma w sobie coś... coś domowego i swojskiego ;)
Efekt przeszedł moje oczekiwania. Schab był miękki i delikatny, a sos... sos był wspaniały, intensywny i aromatyczny. Jednakże wanilia była wyczuwalna dopiero na dalszym planie. Myślę, że gdyby ktoś nie wiedział, że wchodzi ona w skład sosu, w życiu by nie zgadł...
Smakuje wybornie, jak dojrzewające suszone szynki. Tym sposobem można przygotować i inne mięsa. Sposób otrzymania swojego mięsa bezcenny, bo wiemy co jemy, bez żadnych polepszaczy, a jaka satysfakcja...:-)