Od czasu do czasu wracam do tego przepisu, bo jest to jeden z naszych ulubionych sposobów na kurczaka. Słodko-pikantny, śliwkowy sos sprawia, że kurczak jest miękki i aromatyczny.
Purre, a jednak nie purre, podane zupełnie inaczej niż to nasze zwyczajne. U nas była bitwa o ostatnie sztuki, zostały wymiecione szybciej z talerzy niż danie główne.
Niezaprzeczalną zaletą tego dania jest szybkość i łatwość przygotowania oraz fakt, że nie może się nie udać. (...) Nadzienie było w pełni improwizowane - poszłam do sklepu i wrzuciłam do koszyka to, co akurat mi się spodobało. Były więc pory i pierś z kurczaka. Cheddar, bo ostatnio strasznie mi smakuje. Odrobina gałki muszkatołowej nadała potrawie ciekawego akcentu.
To chyba jedna z moich ulubionych zup ;) Robiłam ją już 2 razy i na pewno na tym nie poprzestanę. Jest aromatyczna i rozgrzewająca. I do tego ten kolor, na który tak miło popatrzeć w pochmurne, szare dni :)
Deser przyrządza się bardzo szybko a zjada jeszcze szybciej... Moi goście byli bardzo zadowoleni więc myślę, że to najlepsza ocena... Proponuję podać go w małych porcjach, gdyż może mocno zasłodzić...
W poszukiwaniu nowych smaków zwiedzamy okolice kuchni indyjskiej. pierwszy smak to wątróbka drobiowa,(...) drugi smak to pieczarki, które, pewnie to już pisałam, nie należą do grona moich ulubionych grzybów, ale spodobał mi się zestaw przypraw w przepisie
Bakłażany można j jeść na tysiąc sposobów, dziś proponuję zapiekane z czterema serami - zwłaszcza że jestem fanką serów :-) . Danie wyszło wyśmienite delikatne i sycące. Polecam :-)
Placuszki są delikatne, ale jednocześnie treściwe, dzięki czemu zaspokoją głód na długo. Sprawdzą się zarówno jako propozycja śniadaniowa czy słodki podwieczorek. Oczywiście samej cukinii w ogóle nie czuć, więc jeśli nawet ktoś nie przepada za jej smakiem, nie ma się czego obawiać.
W ostatnim poście, obiecałam pokazać, co można uzyskać z wiórków kokosowych, które pozostaną nam, po przyrządzeniu mleka kokosowego. Świetnym pomysłem, jest wykorzystać je i w prosty sposób, przygotować - mąkę kokosową. Mąka kokosowa, ma niewielką zawartość tłuszczu i nie zawiera cholesterolu. Bogata jest w błonnik, białko, a co ważne dla alergików, nie zawiera glutenu.
Każdy wie, że płatki owsiane mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie i warto regularnie po nie sięgać. Dzisiaj przygotowałam śniadanie w postaci kremu z płatków owsianych z dodatkiem owoców. Ja dodałam banana i starte jabłko, ale ten krem wspaniale smakuje również z mocno dojrzałym mango. Maluchom można dodać do kremu pokruszone biszkopty:))