Przepis na tę pastę znalazłam w książce "365 potraw". Najlepiej smakuje z pieczywem razowym lub graham, ale można nią także faszerować wydrążone połówki avocado.
Feta, feta, feta ... uwielbiamy i czesto jemy.Zeby nie bylo nudno to co jakis czas trzeba wyprobowac cos nowego.Tym razem mialo tez byc z mala iloscia pracy ... i tak tez bylo.
To była świetna okazja na takie śniadanko, nawet powiem więcej – tak mnie to natchnęło, że postanowiłem standardowy przepis troszkę podkręcić i wyszło naprawdę rewelacyjnie.
Taki prawdziwy sobotni poranek, kiedy większość jeszcze śpi i rower. Było naprawdę uroczo, wracając zajechałam do mojej ulubionej piekarni - ktoś ostatnio powiedział, że sprzedają chleb IG - postanowiłam dowiedzieć się co to... Panie sprawdziły dokładny skład i niestety cukier był w produktach, więc odpuściłam. Będąc tam nie mogłam wyjść z pustymi rękoma... Na śniadanko moi mają świeżutkie bułeczki, polecam kornelki (podłużne bułeczki z ziarnami). Dla mnie będzie Wasa...
W ostatnich dniach słońce nas nie rozpieszcza jednak temperatura pozwala na zjedzenie śniadania lub kolacji na świeżym powietrzu. Ja uprzyjemniłam sobie dzisiejszy posiłek prostym połączeniem twarożku z suszonymi pomidorami, oliwkami i aromatyczną bazylią. Smakowało wybornie przy delikatnie brzmiącej muzyce ptaków, buszujących w ogrodach i pobliskim parku.
Pasta jajeczna – najlepsza jest zawsze z baru mlecznego ( dla bywających w Krakowie – to ten bar na Królewskiej ) .(...) Dzisiaj robiąc coś całkiem innego wpadłam na pomysł by zrobić pastę i tak powstała moja pierwsza pasta jajeczna.
Ci co mnie znają to wiedzą, że spontaniczne potrawy u mnie to norma, zaplanowane mam tylko na szczególne okazje, a tak to tworzę "coś z niczego". Tak było i w tym wypadku
Ta sałatka jest jedną z najprostszych do zrobienia, rewelacyjnie smakuje w formie kanapki na świeżym chlebku z kminkiem, lub na grillowanym. Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, zazwyczaj zostają nam jakieś jajka na twardo, to może być jeden ze sposobów jak je wykorzystać.
Ekspresowa pasta do chleba. Idealna na I fazę Metody Montignac na posiłek węglowodanowy. Jeśli nie zwracasz uwagi na podział węgli i tłuszczy możesz użyć tuńczyka w oleju. Pasta idealnie komponuje się z dodatkiem dobrego kiszonego ogórka i czerwonej cebuli.
Szybka pasta do chleba na bazie paluszków krabowych. Niewiele wspólnego ma z tymi gotowymi, sklepowymi, których podstawą jest tłuszcz i konserwanty. Wystarczy malakser i po kilku chwilach możesz wyczarować całkiem odmienny, naprawdę fajny dodatek do chleba.