Pasta jajeczna na śniadanie.. najlepsza

Pasta jajeczna na śniadanie.. najlepsza

Pasta jajeczna – najlepsza jest zawsze z baru mlecznego ( dla bywających w Krakowie – to ten bar na Królewskiej ;) ) . Ja za jajkami na twardo, jajecznicą, jajkami na miękko nie przepadam, ale pasta jajeczna to zawsze jest To ( przez duże T ;) ). Dzisiaj robiąc coś całkiem innego wpadłam na pomysł by zrobić pastę i tak powstała moja pierwsza pasta jajeczna. Pasta wzorowana na przepisie Piotra K. ode mnie z pracy. Pasty już nie ma, została zjedzona w całości przez rodzinę.

Zdjęcie - Pasta jajeczna na śniadanie.. najlepsza - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pasta jajeczna

  • 5 jajek na twardo
  • 2 małe żółte cebulki
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki majonezu Winiary
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 15 dkg sera żółtego
  • 2 łyżeczki musztardy ( u mnie Kamisa z zielonym pieprzem)

Cebule obieramy i bardzo drobno kroimy. Jajka obieramy i drobno kroimy ( ja posiekałam je z pomocą Speedcook’a). Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy ser żółty oraz cebulę i jajka i mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Zdjęcie - Pasta jajeczna na śniadanie.. najlepsza - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pasta jajeczna

Trzy minuty pracy, a efekt murowany – u mnie pasta zagości na Wielkanocny stole :)

Kategorie przepisów