Krakersy z pastą serową
Może i nieco banalne, ale na każdej imprezie cieszą się powodzeniem ;)
KRAKERSY Z PASTĄ SEROWĄ
duża paczka krakersów,
300g żółtego sera,
3-4 łyżki majonezu,
1-2 ząbki czosnku,
połówki orzechów włoskich,
natka pietruszki,
pieprz
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz. Wymieszać z majonezem w takiej ilości, by zrobiła się pasta. Pastę nakładać na krakersy, wierzch udekorować połówkami orzecha i listkami pietruszki.
Z tych ilości powinno wyjść jakieś 18-20 sztuk. Krakersy można też zastąpić opieczonymi grzaneczkami z bagietki lub kwadracikami pumpernikla ;)
(przepis znaleziony w baaardzo starym wydaniu Poradnika Domowego ;) )
KRAKERSY Z PASTĄ SEROWĄ
duża paczka krakersów,
300g żółtego sera,
3-4 łyżki majonezu,
1-2 ząbki czosnku,
połówki orzechów włoskich,
natka pietruszki,
pieprz
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz. Wymieszać z majonezem w takiej ilości, by zrobiła się pasta. Pastę nakładać na krakersy, wierzch udekorować połówkami orzecha i listkami pietruszki.
Z tych ilości powinno wyjść jakieś 18-20 sztuk. Krakersy można też zastąpić opieczonymi grzaneczkami z bagietki lub kwadracikami pumpernikla ;)
(przepis znaleziony w baaardzo starym wydaniu Poradnika Domowego ;) )