Serowa pasta do pieczywa z suszonymi pomidorami i oliwkami
W ostatnich dniach słońce nas nie rozpieszcza jednak temperatura pozwala na zjedzenie śniadania lub kolacji na świeżym powietrzu. Ja uprzyjemniłam sobie dzisiejszy posiłek prostym połączeniem twarożku z suszonymi pomidorami, oliwkami i aromatyczną bazylią. Smakowało wybornie przy delikatnie brzmiącej muzyce ptaków, buszujących w ogrodach i pobliskim parku.
Ilość porcji – 4
Czas wykonania – 10 min.
Stopień trudności – bardzo łatwy
Składniki:
- 200 g twarogu półtłustego,
- 10 płatków suszonych pomidorów,
- 10 czarnych oliwek,
- 8 dużych listków świeżej bazylii,
- 4 łyżeczki śmietany (18%),
- sól,
- pieprz,
Sposób wykonania:
- twaróg rozdrobnić widelcem,
- pomidory i oliwki drobno pokroić,
- bazylię posiekać,
- wszystkie składniki połączyć dodać śmietanę,
- doprawić solą i pieprzem.