Sałatka jajeczna
Ta sałatka jest jedną z najprostszych do zrobienia, rewelacyjnie smakuje w formie kanapki na świeżym chlebku z kminkiem, lub na grillowanym.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, zazwyczaj zostają nam jakieś jajka na twardo, to może być jeden ze sposobów jak je wykorzystać.
Składniki
- Jajka – 2 szt ( lub jedno duże )
- Majonez – 1 – 2 łyżki ( do smaku )
- Seler naciowy ( posiekany ) – 2 łyżki
- Szczypior z dymki – 1 łyżka
- Curry - do smaku
- Sól – do smaku
- Pieprz – do smaku
- Sałata ( opcjonalnie )- 1-2 liście
- Chleb ( opcjonalnie )- 2 kromki
Sposób przygotowania
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek, siekamy i rozduszamy lekko widelcem, wrzucamy do miseczki.
Dodajemy posiekany seler naciowy, posiekany szczypior, majonez i mieszamy.
Doprawiamy do smaku curry, solą i pieprzem, mieszamy ponownie i zjadamy ze smakiem, samą lub najlepiej w formie kanapki.