Sałatka jajeczna

Sałatka jajeczna

Zdjęcie - Sałatka jajeczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ta sałatka jest jedną z najprostszych do zrobienia, rewelacyjnie smakuje w formie kanapki na świeżym chlebku z kminkiem, lub na grillowanym.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, zazwyczaj zostają nam jakieś jajka na twardo, to może być jeden ze sposobów jak je wykorzystać.

Składniki

  • Jajka – 2 szt ( lub jedno duże )
  • Majonez – 1 – 2 łyżki ( do smaku )
  • Seler naciowy ( posiekany ) – 2 łyżki
  • Szczypior z dymki – 1 łyżka
  • Curry - do smaku
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku
  • Sałata ( opcjonalnie )- 1-2 liście
  • Chleb ( opcjonalnie )- 2 kromki

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek, siekamy i rozduszamy lekko widelcem, wrzucamy do miseczki.
Dodajemy posiekany seler naciowy, posiekany szczypior, majonez i mieszamy.
Doprawiamy do smaku curry, solą i pieprzem, mieszamy ponownie i zjadamy ze smakiem, samą lub najlepiej w formie kanapki.

Zdjęcie - Sałatka jajeczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Print Friendly

Kategorie przepisów