Jesienią jesteśmy w dużym stopniu narażeni na różnego rodzaju infekcje dlatego warto o tej porze roku włączyć do swojej diety sporą ilość witaminy C. Seler naciowy zawiera jej dwa razy więcej niż owoce cytrusowe, dlatego proponuję Wam dzisiaj pastę do chleba z dodatkiem bogatego w witaminy i minerały selera.
Bardzo smaczna i błyskawiczna do zrobienia pasta o wyrazistym smaku suszonych pomidorów. Robiłam ją już wielokrotnie, gdyż kanapki z różnego rodzaju pastami to jedno z moich ulubionych śniadań :)
Kromeczka domowego chleba i taka aromatyczna pasta - duet znakomity. Pastę można przygotować z gotowej - puszkowej fasolki, ale jeśli macie odrobinę czasu warto ugotować ją samemu.
Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek - niezwykle prosta i szybka. Lekka, zdrowa, wysokobiałkowa - wzbogaci i urozmaici tradycyjne kanapki. Pasta nadaje się także do faszerowania jajek czy awokado. Kolejna zaletą jest, że można ją modyfikować na wiele sposobów...Polecam gorąco!
Dziś przedstawiam przepis na pyszną pastę kanapkową z tuńczykiem, jajkiem i awokado. Szybka i łatwa w wykonaniu, a co najważniejsze – przepyszna. Polecam!
Smaczna pasta z czerwonej soczewicy z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów oraz chrupiącego słonecznika. Doprawiona tym, co było pod ręką: czosnkiem, oregano, kuminem. Zgodna z dietą Montignaca.
Jeśli macie dość wędlin, a sery Wam się znudziły i szukacie jakiegoś smacznego smarowidła, to zapraszam Was do wypróbowania pasty do chleba, z nasion słonecznika. Pasta słonecznikowa jest nie tylko smaczna, ale też zdrowa, dzięki namaczaniu ziaren słonecznika, co jest początkiem procesu kiełkowania a zatem budzenia sił życiowych…
Bardzo smaczna pasta z makreli, z dodatkiem ogórków kiszonych i ugotowanych na twardo jajek. Pewnie większość z Was od dawna ją zna. Polecam, zarówno na śniadanie, jak i kolację.
Z wędzonych ryb można wyczarować sporo ciekawych dań, podawać je z ziemniaczanymi podpłomykami lefse, czy z kaszą w formie sałatki. Nic jednak nie równa się makrelowej paście, która towarzyszy mi przez całe życie.
Pasta jest banalnie prosta do wykonania, a połączenie suchego tuńczyka z maślanym, tłustym awaocado smakuje rewelacyjnie. Jednolitą konsystencję pasty doskonale przełamują ziarenka chrupiącego czerwonego pieprzu. Polecam!