PASTA ŁOSOSIOWO - TWAROGOWA

PASTA  ŁOSOSIOWO - TWAROGOWA
Dzisiaj będzie trochę mniej mojego gotowania, a więcej o pieczywie na przykład na śniadanie. Mieszkańcy Wrocławia z pewnością znają (jeśli nie, niech żałują) pieczywo z piekarni Biskupin. W piekarni tej zakochaliśmy się na początku naszego "życia" we Wrocławiu - pierwsza miłość to był chleb pszenny obsypany sezamem. Potem nadeszła era zdrowszego odżywiania, więc prym wiodły razowce z wszelkimi dodatkami - ja przepadałam za chlebem z orzechami. Jeden z najfajniejszych chlebków to Baltazar, próbowaliśmy chleba o tej samej nazwie z innych piekarni - podróby! Obecnie większość chlebów piekę, ale jeśli kupujemy gotowy to tylko u nich.
Taki prawdziwy sobotni poranek, kiedy większość jeszcze śpi i rower. Było naprawdę uroczo, wracając zajechałam do mojej ulubionej piekarni - ktoś ostatnio powiedział, że sprzedają chleb IG - postanowiłam dowiedzieć się co to...
Panie sprawdziły dokładny skład i niestety cukier był w produktach, więc odpuściłam. Będąc tam nie mogłam wyjść z pustymi rękoma... Na śniadanko moi mają świeżutkie bułeczki, polecam kornelki (podłużne bułeczki z ziarnami). Dla mnie będzie Wasa...
Do świeżutkich bułeczek idealna będzie pasta z wędzonego łososia i twarogu...
Zdjęcie - PASTA  ŁOSOSIOWO - TWAROGOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Bułka z pastą łososiowo-twarogową - foto - Laura SKŁADNIKI:
  • 20 dkg wędzonego łososia (może być sałatkowy - taki w drobnych kawałkach)
  • 15 dkg białego sera
  • koperek (można kilka gałązek, można nawet pół pęczka)
  • sól
  • opcjonalnie 1-2 łyżki majonezu
Zdjęcie - PASTA  ŁOSOSIOWO - TWAROGOWA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Biały ser i łosoś wędzony - foto - Laura
Koperek posiekać. Ser rozgnieść w misce widelcem, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i doprawić. Serwować z dowolnym pieczywem i na przykład pomidorkiem.

Kategorie przepisów