.Dzisiejszego giganta pokroilam w grube plastry i nadzialam risotto z kurkami.Nadziewane krazki cukiniowe podalam z jogurtowym dipem mietowym.Danie nie tylko wygladalo imponujaco,smakowalo rowniez rewelacyjnie.
Jak ja lubię lato i wszystkie smakołyki w tym okresie, owoce i warzywa nasze polskie. Oj niech żałuje ten, który nie chce naszego dobra i wprowadza embargo; Promujmy zatem i wspierajmy polskie ogrodnicze plony.
Najlepsze burgery z soczewicy! Z dodatkiem cukinii, ostrej papryczki i cebuli cukrowej. Wsypałam też trochę (jak zwykle ) otrębów. Myślę, że to idealny pomysł na zdrowy obiad w środku lata.
Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki termicznej, zbyt długie smażenie powoduje, że mięso twardnieje. Kurki idealnie komponują się z polędwicą, zimą można zastąpić je grzybami mrożonymi lub pieczarkami. Potrawa będzie smakowała z razowym pieczywem i surówką. Zaczyna się sezon na grzyby, korzystajmy z dobrodziejstw natury :-)
Jakiś czas moja córka była na diecie bezglutenowej i w tym czasie wypadły jej urodziny. Bez tortu obyć się nie mogło i trzeba było kombinować. Tak oto powstał migdałowy-malinowy tort bezglutenowy. Bardzo smaczny tort !
. Do pora nie dodaję ziół i aromatycznych przypraw, ponieważ sam w sobie smakuje wybornie. Warzywo wspaniałe dla osób na diecie niskokalorycznej, posiada właściwości lecznicze i odtruwające.
Smaczne, wilgotne ciasto z owocami. Bardzo proste - do jego wykonania nie potrzebujemy miksera. Jest dość gęste i ciężkie, ale podczas pieczenia bardzo ładnie rośnie i robi się puszyste.