Jeśli tak jak ja lubicie proste i szybkie przepisy, to te bułeczki przypadną Wam do gustu. Uwiniecie się z nimi w pół godziny razem z pieczeniem. Doskonale smakują zarówno z masłem pietruszkowo-czosnkowym, jak i w wersji na słodko z dżemem.
Jeśli tak jak ja lubicie proste i szybkie przepisy, to te bułeczki przypadną Wam do gustu. Uwiniecie się z nimi w pół godziny razem z pieczeniem. Doskonale smakują zarówno z masłem pietruszkowo-czosnkowym, jak i w wersji na słodko z dżemem.
Ten czekoladowy pudding przyrządzam od wielu miesięcy. Za pierwszym razem podchodziłam do niego nieco sceptycznie (deser, z awokado?!), ale wierzcie mi, wystarczy zjeść jedną łyżeczkę, by przekonać się do tego jedwabistego kremu pełnego tego, co pyszne i zdrowe!
Moja rodzina jest w 100% mięsożerna. Daleko mi do wegetarianizmu i jeszcze dalej do zostania weganką. Jednak te burgery naprawdę są świetne i przypadły do gustu prawie wszystkim.
Często widywałam go na różnych blogach i ciekawa byłam jak smakuje. Przygotowuje się go łatwo i szybko. Jak wyszło? Muszę przyznać, że całkiem przyjemnie. Czy smakuje jak Nutella? Nie. Czy jest smaczny? Tak. Czy jest zdrowy? Jak najbardziej. Czy zrobię go ponownie? Tak.
Często widywałam go na różnych blogach i ciekawa byłam jak smakuje. Przygotowuje się go łatwo i szybko. Jak wyszło? Muszę przyznać, że całkiem przyjemnie. Czy smakuje jak Nutella? Nie. Czy jest smaczny? Tak. Czy jest zdrowy? Jak najbardziej. Czy zrobię go ponownie? Tak.
Grzyby namocz w letniej wodzie na 30 minut, a następnie w tej samej wodzie ugotuj. Grzyby odcedź i drobno posiekaj, wywaru nie wylewaj. Cebulę bardzo drobno posiekaj i uduś na maśle. Dodaj posiekane grzyby, przesmaż chwilę...
Jednym z moich ulubionych dań kuchni azjatyckiej jest Pad thai – zarówno w wersji z krewetkami, jak i kurczakiem.
Jest to zarazem jedno z najsłynniejszych dań kuchni tajskiej, które łączy w sobie smak słodki z kwaśnym i pikantnym.
Na taką nie do końca jeszcze zdecydowaną pogodę idealny będzie chlebek bananowy. Ten akurat przepis znalazłam w Scandilicious baking Signe Johansen, i nie potrafiłam mu się oprzeć. Pełen orzechów, wyraźnie bananowy, z lekkim posmakiem syropu klonowego; orzechowy smak potęguje dodatek płatków owsianych i orkiszowej mąki razowej. J
Przygotowanie to w zasadzie tylko wymieszanie składników, a pieczenie zajmie nie więcej niż 20 minut.. Aby jednak deser prezentował się efektownie, każdą muffinkę ozdobiłam porcją kremu. I babeczki od razu stają się bardziej odświętne i eleganckie!