cannelloni czyli makaronowe rurki, nadziewane masą ze szpinaku, pieczarek i sera ricotta. Wszystko to zapieczone pod sosem pomidorowym oraz mozzarellą.
Rabarbar kojarzy się z latem i jest często uprawiany w ogródkach przydomowych.Można jednak odnieść wrażenie że mimo wszystko w Polsce jest rośliną nieco niedocenianą.
Doskonały, deser nie wymagający dużo pracy i czasu. Jeżeli biszkopt upieczemy dzień wcześniej, to jego zrobienie nie zajmie więcej jak pół godziny, a w dodatku pięknie się prezentuje.
Jest delikatny i mało słodki. Składa się z trzech warstw : ucieranego ciasta stanowiącego spód tortu, warstwy kremu brzoskwiniowego i warstwy kremu śmietanowo-jogurtowego.
W pierwszej kolejności przygotowałem ciasto - masło wymieszałem z mąką i cukrem. Trzeba się śpieszyć, żeby ciasto zbytnio się nie ogrzało. Na koniec dodałem żółtka i dwie łyżki wody oraz szczyptę soli. Wszystko wymieszałem i wstawiłem na 2 godziny do lodówki. Jeśli masz inny sprawdzony, ulubiony przepis na słodkie kruche ciasto - będzie tu pasował idealnie.