Batoniki musli

Moja domowa wersja batoników musli

Domowe batoniki musli

  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • ok 3-4 garście mieszanki płatków musli
  • rodzynki
  • pestki dyni i słonecznika
  • 2-3 łyżki miodu.

Zdjęcie - batoniki musli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wszystkie składniki należy wymieszać w misce. Jeśli masa jest zbyt płynna dodać płatków. Wymieszaną masę przełożyć do wyłożonego papierem naczynia i zapiekać ok godzinki w 130-150 stopniach. Masę ostawić do całkowitego wystygnięcia i stężenia. Pokroić i zabrać np na piknik czy wycieczkę z dziećmi.
Zdjęcie - batoniki musli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Waniliowa panna cotta
1

Waniliowa panna cotta

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Pudding chia, najłatwiejszy
1

Pudding chia, najłatwiejszy

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Śnieżne trufle - idealne  :)
5

Śnieżne trufle - idealne :)

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Ulubiony deser Księżnej Diany
1

Ulubiony deser Księżnej Diany

From movie to the kitchen From movie to the kitchen
From movie to the kitchen

Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu
18

Trufle kokosowo-migdałowe z kr…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Waniliowe fudge
5

Waniliowe fudge

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog