Bardzo smaczne i fotogeniczne ciasto. Definitywnie dla tych, którzy tak jak ja nie przepadają za suchymi i ciężkimi ciastami- babkami. Jest proste i praktycznie nie może się nie udać. Zupełnie nie przypomina żadnego innego.
Rabarbar jest moim odkryciem tego lata. Jego kwaskowaty smak przypadł mi bardzo do gustu. A w połączeniu ze słodkim,kruchym ciastem jest wprost przepyszny.
To pierwsze ciasto jakie nauczyłam się robić, gdy byłam mała oj były to ciasta z różnymi dodatkami :-) np wrzuciłam do niego landrynki, cukierki pudrowe itp
Sernik z kakaową kruszonką, to z pewnością dla większości z Was smak dzieciństwa. Pamiętam, że moja Mama piekła go często i albo z serków homogenizowanych albo z domowego twarogu. Dzisiaj wersja z porzeczkową konfiturą i ziemniakami zamiast budyniu czy mąki ziemniaczanej. Pycha!
Ciekawy pomysł na tiramisu z dodatkiem białej czekolady i truskawek (...). Wyszło bardzo smacznie, choć jak dla mnie troszkę za słodko. Następnym razem zmniejszę chyba troszkę ilość cukru.
Zapewniam Was, że o tej porze roku nie ma nic pyszniejszego niż jeszcze ciepłe bułeczki ze świeżymi jagodami. Jeśli pamiętacie z dzieciństwa pyszne jagodzianki, to ten przepis z pewnością jeszcze bardziej rozbudzi słodkie wspomnienia. Mięciutkie, domowe i z dużą ilością jagód, jak najbardziej polecam.
Łączymy składniki mokre jajka kefir i olej . Mieszamy. do mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżka drewniana ,aż składniki ładnie się połączą . dodajemy olejek i żurawinę .Mieszamy . Do papilotek wkładamy ciasto dajemy kawałek jabłka i jeszcze łyżkę ciasta...
Smaczne i szybkie do przygotowania, jak każde muffiny. Idealne dla osób nie przepadających za zbyt słodkimi ciastkami. U mnie najpyszniejsze na świecie porzeczki, prosto z ogrodu dziadka Bronka.