A nawet czekoladowe wspomnienie lata- to właśnie ciśnie mi się na usta kiedy myślę o tym cieście. Czekoladowy biszkopt przełożony masą jeżynową, która smakuje jak lody.
... i truskawkami lub też bez truskawek. Wedle gustu. Najważnieszy jest tutaj jednak rabarbar, który nareszcie pojawił się w sklepach. Ciasto jest puszyste z cytrynowym posmakiem. Szybki, wiosenny przysmak do kawy.
Oto moje debiutanckie gofry. Sama się dziwię, że tak długo zwlekałam z ich zrobieniem, szczególnie że nie wyobrażam sobie spaceru nad morzem, albo wizyty w wesołym miasteczku bez porcji gofra z cukrem pudrem (ewentualnie z bitą śmietaną i sosem czekoladowym…). Tak więc porcja pachnących wanilią na dzień dobry!
Ciasto "Piña Colada" jest pyszne i orzeźwiające. Słoneczne połączenie dwóch aromatycznych owoców: ananasa i kokosa. Biszkopt, ciasto kokosowe, krem ananasowo-kokosowy, a całość udekorowana białą czekoladą
Szybki i prosty deser bez pieczenia czyli ciastko składające się z ciasteczkowo - maślanego spodu, ugotowanej na mleku kaszki manny i galaretki rabarbarowej.
Zamiast tradycyjnych mielonych można pobawić się trochę, dodać kapary,przypawę do gyrosa i wyjdą pyszne grillowane szaszłyki. Do nich sos czosnkowo-koperkowy z kiszonym ogórkiem i obiad gotowy.