Grillowane żeberka

Grillowane żeberka

Weekend ma ponoć nie rozpieszczać pogodą, ale może nie do końca te przewidywania się sprawdzą i ktoś z Was wybierze się na grilla. Jeśli tak się zdarzy to polecam grillowane żeberka. Genialnie miękkie, soczyste a z wierzchu chrupiąca skórka.

Grillowane żeberka

  • 1 kg żeberek (żeby miały jak najwięcej mięska a nie tylko same kości)

marynata:

  • 5 łyżek słodkiego sosu chilli
  • 4 łyżki miodu
  • sok z pół limonki
  • przyprawy: sól, pieprz młotkowany, ostra papryka, cząber

Zdjęcie - grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Żeberka w całości - nie kroimy na porcje bo bardziej wysychają podczas grillowania, marynujemy przez noc a potem tylko w całości na ruszt i delektujemy się najpierw cudownym zapachem a potem smakiem idealnie mięciutkich i soczystych kawałków mięska.
Zdjęcie - grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów