Obawiałam się śmietanki kokosowej w tym daniu ale muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Ostrość pasty zrównoważyło mleko a całość z dodatkiem chrupiących warzyw i mięsa smakowała naprawdę dobrze.
Chlebek jest bardzo pyszny, lekko słodkawy, idealny do kanapek z dżemem. Bardzo łatwo się go robi i długo utrzymuje świeżość. Polecam, bardzo nam smakował.:).
Uwielbiam bezę, uwielbiam bitą śmietanę i uwielbiam owoce. Oczywistym wydało mi się, że polubię ten deser. Zdecydowanie się nie pomyliłam! Pavlova jest naprawdę przepyszna i niesamowicie łatwa w przyrządzeniu.
Ostatnio jest to nasz ulubiony deser. Zajadamy się nim od kilku tygodni w każdą niedzielę, a jego korzenny aromat przypomina nam o zbliżających się szybkimi krokami świętach.
Postanowiłam umilić sobie popołudnie kawą piernikową parzoną po włosku, w kawiarce. Nic prostszego, wystarczy kawa i przyprawy. Kawa wychodzi dość mocna, można zmniejszyć jej ilość, a także dodać mleko.
Muszę przyznać, że długo nie mogłam pogodzić się z brakiem zimy, hmmm… tej zimy.Teraz jest jeszcze gorzej, bo zamiast skrzypiącego pod stopami śniegu, za oknem widzę chlapę i depresyjne czarne chmury.Brrr… W takich momentach nie ma to jak kubek ciepłego napoju. A jeśli ze szklanki unosi się dodatkowo aromat cynamonu i cytryny- jestem w siódmym niebie!