Krokiety są po prostu pyszne. Już sama masa była tak dobra, że nie mogłam się od niej odczepić i podjadałam łyżką z patelni. Bardzo smakowały mi na ciepło, od razu po usmażeniu ale zjadłam też kilka następnego dnia i były również smaczne.
Masło, cukier ubiłam na puszystą masę - dodałam jajka, po kolei, po jednym. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodałam do masy stopniowo - na przemian z mlekiem kokosowym. Na koniec dodałam ekstrakt waniliowy i dobrze całość wymieszałam.
W tym roku wypróbowałam już kilka babek wielkanocnych ale wiem, że na 100 % zrobię babkę z nutellą i orzechami. Jest niesamowita. Czekoladowa i orzechowa, do tego bardzo puszysta.
Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej doskonale dusi się w białym winie a dodatek majeranku jest tu idealny. Mięso jest tak kruche, że rozpada się pod lekkim naporem widelca. Polecam na obiad.
Przepis pochodzi z jednej z najfajniejszych książek z przepisami kuchni chińskiej - "Łatwa kuchnia chińska" Kena Homa.Dania tej kuchni wydają się takie skomplikowane i pracochłonne a ta książka pokazuje, że gotować po chińsku można szybko, nieskomplikowanie i bardzo smacznie.