PASTA Z KURZYCH WĄTRÓBEK I SERC
Dziś potrawa dla wielbicieli podrobów i pasztetów.Pasta z kurzych wątróbek i serc,którą proponuję jest szybszą i łatwiejszą wersją pasztetu.Idealna do kanapek.
Składniki:
- 40 dkg kurzych wątróbek
- 40 dkg kurzych serc
- 1 cebula
- łyżka majeranku
- zielona pietruszka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Cebulę podsmażyłam na oleju.
Dodałam pokrojone i oczyszczone wątróbki.
Podsmażyłam je przez chwilę.
Serca podgotowałam.
Odkroiłam ich górne części.Podsmażyłam pokrojone,pozostałe i oczyszczone części serc.
Dodałam je do wątróbek.Wsypałam majeranek,sól i pieprz.Wszystko podsmażyłam.
Przełożyłam do miseczki i zmiksowałam.
Wsypałam pokrojoną świeżą pietruszkę i wymieszałam.
Pasta ta być może nie wygląda za ciekawie....ale zapewniam,że jest przepyszna.Świeży i chrupiący chlebek posmarowany pastą -do tego kiszony ogórek i marynowana dynia...pychotka!
Smacznego!