Pstrąg to chyba jedna z moich ulubionych rybek. Łatwa w przygotowaniu, dostępna i zawsze bardzo dobra. Zarówno pieczona w folii, na grillu z dodatkami lub bez. Pycha.
Surówka z kapusty pekińskiej idealnie pasuje do obiadu.Do kapusty można wykorzystać wiele różnych warzyw, wszystko zależy od smaków i gustów.Ja proponuję dziś poniższy skład.
Najszybszy sposób na przyrządzenie fileta z kurczaka to włożenie go do marynaty a następnie wrzucenie na patelnię. Taki obiad jestem w stanie zrobic nawet w ciągu bardzo pracowitego dnia.
W szerokim garnku o grubym dnie rozgrzałam olej. Wrzuciłam przyprawy - muszą się przysmażyć. Następnie dodałam posiekaną drobno papryczkę, czosnek, imbir i cebulę. Podsmażyłam żeby zmiękły i dodałam pomidory.
Przedstawiam pomysł na karkówkę zapiekaną w sosie pomidorowym. Pierwszy raz przygotowałam ją na urodziny mojego taty i karkówka zasmakowała moim domownikom:-)
Takie pakieciki to smaczna gorąca przekąska, można je przygotować wcześniej i przechować w lodówce, a potem wystarczy włożyć do gorącego piekarnika - i po 20 minutach podać gościom.
Ojczyzną tofu są Chiny.Budzi się ono do życia, kiedy zanurzamy je w przyprawach. Tofu jest niskokaloryczne, zawiera mało tłuszczów nasyconych i węglowodanów, dlatego jest wartościowym składnikiem diet odchudzających i ważnym elementem codziennej diety osób,które dbają o linię.